Tрадиционални годишњи концерт мешовитог хорa Културног центра “Хаџи Рувим“ Лајковац

Tрадиционални годишњи концерт мешовитог хорa Културног центра “Хаџи Рувим“ Лајковац - петак 27. фебруара 2015.
Као гости-Црквени хор „Свети Краљ Милутин“, при цркви Светог Јована Владимира Првог српског Краља из Београда, и Ангелина Лукић, глумица из Ваљева. Репертоар у знаку обележавања јубилеја - стогодишњице смрти Стевана Стојановића Мокрањца (1856-1914).

Изложба слика Иване Станисављевић Негић

Изложба слика Иване Станисављевић Негић

У уторак увече у галерији Културног центра отворена је изложба слика Иване Станисављевић Негић, потомка чувених вајара деде Драгише и оца Милана Станисављевића. Ивана, како у њеној биографији пише, "упркос великом утицају деде и оца успева да изгради сопствени стил употребом различитих материјала и динамичним односом према техници и форми".

Настави са читањем

Азиланти на сајму културе

Азиланти на сајму културе

Улични сајам културе организован у понедељак у пешачкој зони испред у Лајковцу замишљен је као смотра традиције и стваралаштва земаља из којих азиланти долазе у Србију. Организатори Сајма, Центар за заштиту и помоћ тражиоцима азила и Културни центар "Хаџи Рувим" у намери да Лајковчанима приближе далеке културе, а азилантима из Боговађе покажу да су овде добродошли, представили су културна дешавања и сарадњу локалне самоуправе са њеним привременим становницима.

Настави са читањем