ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА "БРАК УСТВАРИ ЉУБАВ"

15.12.2017. године у 19:00h, велика сала Оштине Лајковац

Ова позоришно – кабаретска представа се бави љубавно – брачним животом једног пара, узлетима и низбрдицама брачног живота, уз идеју да ништа није тешко и немогуће ако постоји праваљубав и ако се на брак гледа као на тим, екипу која све постиже ослањајући се на саиграча. У овим смутним временима, где се све више бракова распада, ово је подршка тој природној и лепој институцији – браку.
Предтсава је филована мноштвом живо отпеваних музичких нумера, који су вешто инволвирани у радњу, па се на моменте може осетити права концертна атмосфера. Такође, трудили смо се да, поред музике фино, елегантног хуморта. Предтсава је лишена било какве политике, псовки и дилетантског подилажења публици.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА "БРАК УСТВАРИ ЉУБАВ"

ВЕЧЕ СА НЕЛОМ КАРАЈЛИЋEM

05.12.2017. године у 19:00h, велика сала Оштине Лајковац

ВЕЧЕ СА НЕЛОМ КАРАЈЛИЋEM


Ненад Јанковић, познатији по свом надимку др Неле Карајлић је југословенски и српски музичар, композитор, глумац, писац и некадашњи телевизијски режисер у Југославији. Рођен је у Сарајеву 11. децембра 1962. Током осамдесетих година био је познат као певач групе „Забрањено пушење“ и глумац о писац у популарној телевизијској серији „Топ листа надреалиста“. Априла 1992. године, услед избијања рата у Босни и Херецеговини је избегао у Београд, где је са новом поставом наставио рад групе „Забрањено пушење“. Компоновао је музику за фил Емира Кустурице „Црна мачка бели мачор“ из 1998. године. Написао је сцденарио, режирао и глумио у серији „Сложна б раћа“ 1995. Оснивач је покрета Новог примитивизма.

ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА "Ах, та Црвенкапа"

27.11.2017. године у 10:00h, велика сала Оштине Лајковац

Урнебесна комедија за децу

Тића, један од јунака ове наше приче, страшно се досађује (велики проблем данашње омладине - како искористити слобпдно време), а Мића, Тићин најбољи пријатељ, одлучи да се забаве тако што ће заједно са децом испричати добро познату бајку, али стављајући Тићу у разне ситуације и проблеме на које може да наиђе на путу од куће до шуме и бакине куће и да их реше, при том, опет заједно са децом.

Представа је смештена у жанр Буффп комедије за децу (са пуно сценског покрета, гегова, акрпбација,...) Идеја је да кроз бајку браће Грим, "Црвенкапу", подсетимп децу на лепоту другарстава, основна правила у саобраћају, како се понашати у случају вршњачког насиља.
Бајка је само основна прича око које су смештене све друге теме јер психолози и педагози, са којима смо се консултпвали, сматрају да ће деца много лакше прихватити ове остале темеако оне буду проткане кроз деци већ добро знану причу, а сама прича је овим освежена и добила је другачији, данашњем детету ближи облик.

ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА "Ах, та Црвенкапа"

ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА "Фрозен - Залеђено краљевство"

23.11.2017. године у 18:00h, велика сала Оштине Лајковац

Узбудљива и енергична представа

Представа "Фрозен – Залеђено краљевство" је настала по истоименом цртаном филму, интерактивног је карактера са четири лика (Ана, Елза, принц Жељко дебењко и снешко Олаф). Ана упознаје Жељка и хоће да се уда за њега, Елза се противи њиховом венчању и у знак протеста напушта краљевство.

ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА "Фрозен - Залеђено краљевство"

ИЗЛОЖБА СЛИКА МИОДРАГА И. АНТОНИЋ

20.11.2017. године у 19:00h, галерија КЦ "Хаџи Рувим"

Самостални уметник – сликар. Рођен 17.11.1962. године у Ваљеву. Члан УЛУС-а од 1994. године. До сада је има 21. самосталну изложбу. 56. важнијих групних изложби. 7. изложби у инистранству, и 26. Колонија.

ИЗЛОЖБА СЛИКА  МИОДРАГА И. АНТОНИЋ

Настави са читањем

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА "ЧЕКАЈУЋИ МИНИСТРА"

17.11.2017. године у 19:00h, велика сала Оштине Лајковац

Урнебесна комедија коју изводи одлична глумачка екипа која ће вас насмејати до суза.
Радња је смештена у руинираној кафани, у којој нови власник, Братислав Загуз, има заказану вечеру са важним државним функционером – министром у Влади Србије. Чекајући министра, троје људи се потпуно неочекивано затичу у необичној ситуацији, истим поводом али са различитим циљевима: дизајнер ентеријера, Марио Стајлер, и конобарица Лидија, незаинтересована да помогне у сређивању кафане, бесомучно се свађају док нови "газда" покушава да их натера да отпочну са послом и припремама за министров долазак. Да ли ће и како министар бити дочекан, зависи од много фактора, а људски фактор ће и у овој комедији бити пресудан.

Улоге: Лидија Вукићевић, Милан Пајић, Семир Гицић
Режија: Марија Пушкаров Поповић
Текст: Семир Гицић

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА "ЧЕКАЈУЋИ МИНИСТРА"