Манифестација Дани Лајковца до 30. јула, концерти Неверних беба и Пеђе Меденице

После прошлогодишње паузе, манифестација „Дани Лајковца“ ће овог јула бити одржана у уобичајеном термину. Започета је програмима Туристичке организације „Риболовачки котлић“ и „Дани воденица“ на реци Колубари од 10. до 20. јула, док ће се већина програма одржати од 23. до 30. јула, када је и слава вароши Огњена Марија. У музичком делу манифестације концерте ће одржати „Неверне бебе“ 29. јула и Пеђа Меденица 30. јула.
Градска библиотека Лајковац се определила да на књижевним вечерима представи најновија остварења својих суграђана. Тако ће у петак 23. јула од 19 часова, на платоу испред Библиотеке, бити представљена последња књига Данице Ђурић „Падају звезде“. Промоција најновијег дела Радована Белог Марковића „Стојна ветрењача“ биће уприличена 27. јула од 19 часова на врло необичном месту: на старом мосту преко Колубаре у Ћелијама, родном месту великог писца. Биће пропраћена изложбом калиграфских радова. У просторијама Градске библиотеке 26. јула биће организована акција „Књига за књигу“ и продајна изложба Издавачке куће „Лагуна“.
Осим концерата Неверних беба и Пеђе Меденице, лајковачки Културни центар „Хаџи Рувим“ организује још неколико програма, за све узрасте и укусе. На Градском тргу 28. јула су два сценска догађаја: од 18 часова луткарска представа за децу „Морско-бродска заврзлама“, а од 20 часова кабаре „Нас две“ у којем глуми Татјана Кецман, а пева Ана Радоњић – Зое Кида. Исте вечери од 19 часова, у галерији Културног центра, биће отворена изложба слика Николе Пешића.
На Градском тргу 29. јула од 18 часова је увек популарни Дечји дан, на којем најмлађе очекују позоришна представа, наступи фолклорног и балетског ансамбла, вокалних солиста, мађионичари, кловнови, жонглери, аниматори итд. У 22 сата је концерт познатог рок састава Неверне бебе.
У петак 30. јула од 9 часова је света архијерска литургија поводом славе насеља Огњене Марије, после чега ће у порти цркве Светог Димитрија наступити хор „Серафим“ и фолклорни ансамбл КЦ „Хаџи Рувим“. Тог дана је и велики народни вашар, а у вечерњим сатима и финиш манифестација „Дани Лајковца“: од 21 сат концерт групе „Бритке сабље“, а од 22 часа концерт поп-фолк певача и композитора Пеђе Меденице.
Туристичка организација Лајковца, у сарадњи са овдашњим Ловачким друштвом „Драган Радовић“, 25. јула од 9 часова организује кулинарско такмичење „Риболовачки котлић“. Ревија различитих кулинарских специјалитета спремљених у котлићима одржаће се код Ловачке брвнаре на Колубари.

ОБЈАВЉЕНО: 22.7.2021.