Јубиларни концерт Балетског студија при Културном центру

Балетски студио ИН, који негује савремени плес, одржао је одличан концерт поводом десет година балета у Лајковцу. У препуној сали Културног центра “Хаџи Рувим” младе лајковачке балерине извеле су већи број спектакуларних кореографија награђених у претходној сезони, а било је и премијерних. На сцени су се смењивале сјајно припремљене и одлично увежбане савремене кореографије балерина свих узраста, које је одушевљена публика испратила бурним аплаузима и овацијама.

Балетски студио ИН Лајковац већ деценију успешно функционише при Културном центру “Хаџи Рувим”, а лајковачке балерине нижу бројне успехе на готово свим такмичењима у региону. Балет је дефинитивно заживео у Лајковцу, изјавила је, презадовољна резултатима, руководилац Балетског студија ИН и кореограф балета Наташа Нинковић:

– Балетски студио ИН је почео са радом 2013. године.  У почетку је било четири балерине, а данас имамо преко 70 чланова у седам узрастних група од 3 до 16 година. Четири чланице које најдуже играју добиле су захвалницу. То су Анђелија Јанковић, Марија Марковић, Ива Малешевић и Ана Павловић. На овом концерту смо представили 26 кореографија. Неке од њих је публика већ могла да види на разним фестивалима и такмичењима, а неке од њих ће бити изведене на такмичењу у Београду 18. јуна. Јако сам поносна на своје мале и велике балерине и захвална родитељима што су нам највећа подршка.

Традиционално сваког јуна Балетски студио ИН одржава годишњи концерт, а овога пута на десетом јубиларном концерту посетиоцима је приређен прави плесни спектакл.