Ликовно поетска колонија

Културни центар Хаџи Рувим, у суботу је крај Колубаре организовао једнодневну ликовно-песничку Колонију. Учесници колоније за стварање и говорење стихова изабрали су десну обалу реке како би имали поглед ка Јолића воденици.
Учешће у програму овога пута узели су Лајковчки сликари и сликарке Божа Борковић, Биљана Гавриловић и фотограф и песник Драган Радовановић, вајари Бранко Матић из Црљеба и Милисав Стојановић из Лесковца колубарског.
Своје кукичана радове изложила је професорка књижевности и директорка библиотеке из Лазаревца Јасмина Ивановић, док је Негосава Стјепановић директорка Народне библиотеке у Зворнику, приредила изложбу о животу и делу градитеља виолина Николе Васића. Стихове је поред Радовановића гоорлла и Љиљана Влаховић.
ИЗЛОЖБА О ЗВОРНИЧКОМ СТРАДИВАРИЈУ
У оквиру колоније на Колубари данас је на отвореном приређена и изложба „Зворнички Страдивари“, а аутор је Негосава Стјепановић, директорка Зворничке народне библиотеке,која је укусно дизајнираним паноима приказала да сегменте из живота и дела врсног градитеља виолине Николе Вадића, Зворничанина за кога стyтручњаци тврде да је његов инструмент по неким особинама надмашио и самог Страдиварија.
Панои су по завршетку колоније премештени у галерију КЦХРЛ.