Завршна приредба предшколаца

У препуној сали Културног центра “Хаџи Рувим” и увек раздраганој атмосфери одржана је традиционална Завршна приредба предшколаца лајковачког „Лептирића“. У приредби под називом „Само нам је љубав потребна” учествовало је 147 деце који су завршили припремно-предшколски програм и на овај леп начин испраћени у први разред, у ново поглавље живота.

Завршну приредбу предшколаца отворила је пригодним обраћањем Мила Митровић Лончар, директорка ПУ “Лептирић, истакавши да је ово још једна генерација предшколаца на коју су изузетно поносни:

– Драги предшколци, честитам вам на успешно завршеном припремном предшколском програму, честитам и захваљујем на свим престижним наградама са фестивала и карневала,  ,као и победи на Олимпијади, због чега ћемо бити домаћини наредне Олимпијаде. Васпитачима честитам на успешно реализованим пројектима  по  новом програму и старом педагошком умећу које су уткали у још једну генерацију, што је гарант добре припреме предшколаца за школу. Изражавам захвалност родитељима и васпитачима, као партнерима у образовању и васпитању деце . Родитељима желим да полазак у школу своје деце доживе као леп и пријатан  тренутак, желим да ваша деца са лакоћом прихватају обавезе и навикавају се на живот и рад у школи, да заволе школу као сто су волели вртић ,да сваког дана будете поносни на њих, баш као сто ћете данас бити. Пошто су ваша деца прва генерација која је радила по Годинама узлета, желим да ваша деца високо узлете и достигну највише могуће висине и успехе на пољу школовања и образовања, али и успехе на личном плану.

Било је очигледно, да је много идеја, креативности и маштовитости уложено у приредбу. Сваки васпитач уложио је доста педагошког умећа, креативности и инвентивности. Костимографија и сценографија су брижљиво припремани, а с обзиром да завршна приредба представља својеврсну ретроспективу годишњег рада, сви васпитачи су се потрудили да своју групу прикажу у најбољем могућем издању.

Програм овогодишње Завршне приредбе предшколаца успешно је водила васпитачица Александра Милутиновић. Приредбу је отворила старија васпитна група и васпитачице Споменка Миливојевић и Милка Спасић, премијерно изведеним тематским музичко сценским делом припреманим за отказани фестивал у Смедереву, које приказује све периоде човековог живота, са акцентом на предшколско доба и на све његове предности.

Са сеоског подручја деца која похађају четворочасовни програм, а чије групе воде васпитачи Биљана Савковић, Светлана Пантелић и Јелена Јовановић извеле су тачку „Само нам је љубав потребна“, по којој се и цела приредба зове.

Деца четворочасовног програма из Јабучја са којима ради Јелена Жујовић спремили су ритмику „Лептирићева журка“.

Деца из целодневног боравка, група коју воде Мира Тодоровић и Мира Јовић, наступиле су са тачком „Twist“, приказаном у Пожаревцу и која ће бити приказана на карневалу у Крагујевцу 17.јуна.

Група целодневног боравка коју воде васпитачи Јасмина Петровић и Милица Марковић одиграла је ритмику, а истовремено и карневалску тачку „Свемирски пут“, са занимљивим костимима и интересантном кореографијом, што је уједно завршетак пројекта рађеног у овој групи.

Приредба је завршена наступом групе целодневног боравка коју воде васпитачи Јелена Томић и Драгана Марић, под називом „Велики смо, велики“ који приказује период боравак деце у предшколској установи, од јаслица до завршетка и одласка у школу